Uitkomsten meet je waterkwaliteit Stichtse Rijnlanden

5F7BF5C2-5763-49E0-A69F-05F9427BA821

In 2022 deed de werkgroep Natuurwaarden Goudse Hout mee met het meetnetwerk “Meet je waterkwaliteit”. Het hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden besteedt veel tijd en energie om burgers actief te betrekken bij het monitoren en beïnvloeden van de waterkwaliteit. We zouden willen dat ‘ons’ Hoogheemraadschap Rijnland dat ook deed! Op de kaart boven het artikel zie je de conclusies van 10 meetpunten in de Goudse Hout. Groen betekent een ecologisch levende sloot. Rood is ecologisch ver onder de maat. En geel is er tussenin. Met dit stoplichtmodel wordt snel overzichtelijk hoe het er dit jaar voor staat. De werkgroep in de Goudse Hout heeft in totaal 15 meetpunten gemonitored dit jaar en de overige resultaten komen in latere berichten. Een overzicht van het Stichtse Rijnlanden onderzoek vind je in het rapport onder deze link.

De werkgroep is voor deze activiteit inhoudelijk ondersteund door het KNNV Gouda en omstreken en financieel door GoudApot en Netwerk Achterwillens.

2 reacties

  1. Sjaak Witteveen op 14 december 2022 om 17:16

    Er is dus ook in de Goudse Hout nog werk aan de winkel. Vraag is wel hoeveel invloed de beheerders op de waterkwaliteit hebben. Externe factoren spelen ook een rol. Bewustzijn bij beheerders en bestuurders Groenalliantie belangrijk.

  2. Ton van Rossum op 15 december 2022 om 10:16

    Goed dat de waterkwaliteit gemeten is. Nader onderzoek is nodig om te bepalen of en welke maatregelen genomen kunnen worden om de waterkwaliteit te verbeteren. Kan dit met steun van het waterschap Stichtse Rijnlanden?
    Waarom wordt er geen onderzoek gedaan naar de waterkwaliteit door ons eigen waterschap Hoogheemraadschap Rijnland?

Laat een reactie achter

Inschrijven nieuwsberichten

Schrijf je in op onze nieuws berichten en ontvang automatisch een bericht als er nieuws uit de wijk is.

Loading

Meest recente nieuwsberichten

Insectenplaza deel 3 opgeleverd

Waterkwaliteit Goudse Hout: matig!

Rode kelkzwam

Sedumdaken gelegd

Prorail topt of kapt 47 bomen in oud-Achterwillens

Natuur is niet saai in de winter!

Gek op de natuur en wil je dat delen met andere Gouwenaars?

Terugblik 2022 werkgroep Natuurwaarden Goudse Hout

Uw groene bericht in de wijkkrant februari 2023?

Verslag eindejaars plantenjacht in Goudse Hout