Groene markt bij COOP geslaagd

Een laag van sedumplantjes ligt op een substraatlaag (met voedingsstoffen en wateropnemend). Daaronder de drainagemat. Meestal komt daaronder een wortelwerende laag.

Het begon rustig, maar bleef doorlopen op de informatiemarkt…

Lucia demonstreert het effect van een hoosbui op een versteende wijk

Lucia laat zien wat er gebeurt als je stenen vervangt door groen, kratten onder parkeerplaatsen en wadi’s. Zelfs de kinderen begrijpen hoe het werkt.

Het was een geslaagde informatiemarkt op zaterdag 29 oktober van 11.00 – 15.00 uur bij de COOP. De werkgroep Energie uit Achterwillens bracht mogelijkheden voor groen en klimaatadaptatie onder de aandacht. Zo was er een ‘watertafel’ waar je het effect kon zien van de sponswerking van groene tuinen in plaats van tegels. Ook het vervangen van straatstenen door waterkratten en het aanleggen van wadi’s (opvangcapaciteit voor water) helpt om wateroverlast weg te werken en verdroging te voorkomen. Een uitgebreid aanbod van regentonnen en kortingen daarop was ook aanwezig. In de wijk Achterwillens zijn veel schuurtjes en uitbouwen van woningen heel gemakkelijk te beleggen met een sedumdak. In de maanden mei en juni een extra voedselbron voor insecten. In alle maanden van het jaar een goede opvang van water en isolerend voor de ondergelegen ruimte. Zo’n sedumdak kost je (met aftrek van de subsidie) zo’n €25 per vierkante meter als je het zelf aanlegt en €45 per vierkante meter als je het laat aanleggen. Zo vertelde de aanwezige ondernemer ons. Maar dan is het wel zaak de subsidie eerst en uiterlijk dit jaar aan te vragen.

Als u er niet was of kon zijn en u wilt alles nog eens rustig nalezen, dan volgen hier de linkjes naar de bestanden/berichten:

In Achterwillens zijn vele schuurtjes die er zo uit zouden kunnen zien….

Een laag van sedumplantjes ligt op een substraatlaag (met voedingsstoffen en wateropnemend). Daaronder de drainagemat. Meestal komt daaronder een wortelwerende laag.

Laat een reactie achter

Inschrijven nieuwsberichten

Schrijf je in op onze nieuws berichten en ontvang automatisch een bericht als er nieuws uit de wijk is.

Loading

Meest recente nieuwsberichten

Insectenhotel of insectenrestaurant?

Broeihoop als broedhoop voor ringslangen

Torenvalken broeden op Goudse Manege

Driewegplein weer groener

NLDoet op 16 maart in Goudse Smul- en Pluktuin

Voedselbos: +501 bessenstruiken

Help je mee?

Huismus in 2805 op nummer 1

Vroege Vogels: zondag 28 januari rond 7.30 uur

Doe je mee aan de eindejaars plantenjacht?