Groenalliantie verdubbelt toezicht

IMG_4968

Er komt een extra BOA bij in de groengebieden van de Groenalliantie Midden Holland. Daarnaast vindt een bescheiden uitbreiding plaats van gerichtere controles. Dat besluit nam het Algemeen Bestuur in de vergadering van woensdag 11 oktober jongstleden. Reden is dat de gebieden de laatste jaren steeds aantrekkelijker zijn gemaakt en ook veel meer bezocht worden. Dat geldt ook voor de Goudse Hout. Helaas zijn door dit toegenomen bezoek de overlast van met name loslopende honden en het ongeoorloofd gebruik van de terreinen toegenomen. Maar ook de jeugdoverlast.

Het budget voor handhaving stijgt door dit besluit naar €380.000 per jaar. Ook wordt er intensievere samenwerking gezocht met de gemeentelijke politie,  lokale BOA’s en BOA’s van andere organisaties.

De kans stijgt dan ook binnenkort op het ontmoeten van een BOA in de Goudse Hout. Dat is sinds kort de  BOA, Steef Kroesbeek, die momenteel wordt ingewerkt (correctie nav reactie Sjaak Witteveen: zie hieronder).

4 reacties

 1. Sjaak Witteveen op 17 oktober 2023 om 11:37

  Marco Meeling is al heel lang geen BOA meer in de gebieden van de Groenalliantie. Hij is momenteel Coördinator Toezicht in de Biesbosch. Zijn opvolger, Willem Buis, is ook al weer vertrokken. Momenteel wordt de opvolger van Willem, Steef Kroesbeek, ingewerkt door een oud-gediende, Ron Mosselman, die eigenlijk de Rottemeren en het Bentwoud als werkgebied heeft.

  • Hanneke Walvis op 17 oktober 2023 om 22:21

   Prima, maar gaat er dan ook worden controleerd op de fietsers die over onze voetpaden rijden en een grote mond hebben wanneer je ze daarop attendeert dat er aparte fietspaden zijn

 2. Waarom uitbreiding?
  Enig BOA toezicht t.a.v. overlast, vandalisme, vuil, te hardrijdende fietsen is natuurlijk prima.
  Echter, overdag gaat het m.i. met enige aanspreekbaarheid en onderling begrip o.h.a. best goed in de Goudse Hout. Groenminnende mensen, o.a. hondeneigenaren, zijn juist de dagelijkse ogen en oren van het natuurpark, met lijntjes naar BOA of Beheer van SBB.
  We kunnen de recreatieve, natuur- en vervoerskanten, met enig tolerant geven en nemen toch samen vormgeven? Zonder nóg meer restricties, bordjes, en paaltjes?
  Dit is mijn mening , maar wordt gedeeld door de @VriendenvandeGoudse Hout.
  Carry Hummels

 3. Ria Verbeek op 18 oktober 2023 om 15:54

  Sorry Carry, maar ik ben het niet helemaal met je eens. De laatste weken ontmoette ik verschillende baasjes met honden die losliepen op de fietspaden. Diverse keren ging ik daarom bijna onderuit met de fiets, want de honden staken pardoes het fietspad over. Als ik er iets van zei, kreeg ik steeds de wind van voren, geen enkel begrip van de hondenbezitters. En dat terwijl ik altijd flink in de remmen ga als ik een dergelijke situatie nader. Ik mijd nu de Goudse Hout, heel jammer dat dat nodig is. Ik juich dan ook de komst van een (extra) BOA toe.

Laat een reactie achter

Inschrijven nieuwsberichten

Schrijf je in op onze nieuws berichten en ontvang automatisch een bericht als er nieuws uit de wijk is.

Loading

Meest recente nieuwsberichten

Insectenhotel of insectenrestaurant?

Broeihoop als broedhoop voor ringslangen

Torenvalken broeden op Goudse Manege

Driewegplein weer groener

NLDoet op 16 maart in Goudse Smul- en Pluktuin

Voedselbos: +501 bessenstruiken

Help je mee?

Huismus in 2805 op nummer 1

Vroege Vogels: zondag 28 januari rond 7.30 uur

Doe je mee aan de eindejaars plantenjacht?