Driewegplein: grijs eruit – groen erin

B34284E3-4927-43AC-85D3-F3624A4F04C2

In de wijkkrant Achterwillens van februari dit jaar stond een een oproep om mee te denken en te doen aan het vergroenen van het Driewegplein. Binnenkort gaan als het goed is de eerste tegels er uit.

Teveel tegels en te weinig groen op Driewegplein

Op de oproep om je aan te melden bij groenmeedoen@achterwillens.eu kregen Monica en Lucia ruim 10 aanmeldingen binnen. Inmiddels zijn er 2 bijeenkomsten geweest waarin de eerste stappen zijn gezet. Het eerste resultaat is het voornemen een ‘proeftuin’ in te richten. In overleg met de COOP wordt op 20 mei een voorbeeld geveltuin aangebracht. Daar komt een informatiebord met een oproep mee te denken over de herinrichting van dit Driewegplein. Intussen bereidt de werkgroep met de gemeente de kaders voor en inventariseert ideeën voor een groenere herinrichting. Het Driewegplein is namelijk ook bedoeld als een groene verbindingszone van de Goudse Hout naar het Aschpotpad. Tegelijk met het ophogen van de Heemraadslag biedt dit ook kansen. Daarvoor heeft de gemeente Gouda geld in een Groenfonds gereserveerd. En tenslotte wordt eind 2023 de gele COOP een groene Plus-winkel.
Redenen genoeg om met betrokken bewoners en de gemeente groene plannen te realiseren. Wilt u ook meedenken of direct op de hoogte gehouden worden? Mail dan uw belangstelling naar groenmeedoen@achterwillens.eu.

Laat een reactie achter

Inschrijven nieuwsberichten

Schrijf je in op onze nieuws berichten en ontvang automatisch een bericht als er nieuws uit de wijk is.

Loading

Meest recente nieuwsberichten

Natuurwaarden vandaag bijgewerkt

Omvorming bosranden van de Goudse Houtsingel

Succes bij nachtvlindernachten

Natuurcafé op 8 september van 20.00-01.00 uur

Augustus: oogstmaand Goudse Hout?

Gouda Natuurlijk gezonder!

Nieuwe Goudse Groenvisie en bomenbeleidsplan

Waterkwaliteit Goudse Hout verder achter uit

Lege nest syndroom?

Startstrook vergroening Driewegplein aangelegd