40 bomen in Achterwillens op de kaplijst!

D886D17D-41AF-4163-8844-3C37A802E874

In de bebouwde omgeving van Achterwillens staan op dit moment 40 bomen op de rol om binnenkort gekapt te worden. Dat is de uitkomst van een 3-jaarlijkse veiligheids- en gezondheidscheck die de gemeente Gouda onlangs heeft uitgevoerd. Een overzicht van alle te kappen bomen in Gouda is te vinden op deze kaart van de bomenkap in Gouda.
Op elk van de 40 bomen in Achterwillens is een bordje geschroefd met een QR-code. Als je die scant kom je op een webpagina met uitleg over het kappen van de bomen. Deze bomenkap zal niet onopgemerkt blijven. Er gaat heel wat tijd over heen voordat het bladerdek weer dezelfde omvang heeft…

 

Posted in

3 reacties

 1. E.G.P. Wijker op 17 november 2022 om 23:23

  Zou mooi zijn als alle elsen in de Drossaardslag gekapt worden. Ze geven veel overlast doordat veel mensen allergisch zijn tijdens (steeds langere) bloeiperiode, ze geven veel (gele) troep op straat en zijn inmiddels onevenredig groot/hoog en lelijk. Graag te vervangen door lager blijvende bomen met z.m mooie bloesem in de lente.

 2. Buurtbewoner op 19 november 2022 om 07:52

  Vrijwel alle te kappen bomen zijn dood (tenminste die in Oud Achterwillens), deze hadden al geen bladerdek meer. Daarbij is een dode boom een flink risico in stormachtig weer, je zult hem maar op je auto/dakkapel/hoofd krijgen…
  Wat mij wel opvalt is dat het (in Oud Achterwillens) veel om jonge aanplant gaat van een paar jaar geleden. Misschien te weinig aandacht gehad in de eerste jaren?

 3. Joke van den Broek op 22 november 2022 om 18:06

  Ik ben het eens met dhr. Wijker dat de Elzen in de Drossaardslag aan vervanging onderhevig zijn. De Els past ook niet in het straatbeeld en geeft inderdaad veel Els- afval in het voorjaar. Het kappen van deze bomen zou ik om en om doen; het tweede jaar de resterende elzen. Dan houden we vogels in de straat en is het niet direct een kale boel.

Laat een reactie achter

Inschrijven nieuwsberichten

Schrijf je in op onze nieuws berichten en ontvang automatisch een bericht als er nieuws uit de wijk is.

Loading

Meest recente nieuwsberichten

Cheque voor insecten grondhotel

40 bomen in Achterwillens op de kaplijst!

Van quick wins naar big wins?

Groene markt bij COOP geslaagd

Waterkwaliteit Goudse Hout in onderzoek

Schutting onder dwang afgebroken

29 oktober: Nacht van de Nacht

Stekkenruil Smultuin Goudse Hout

Vlinderidylle geoogst

Voedselbosje Vindingrijk